Ceremony, Reign of Bullets + Hellbender
vrijdag 9 maart
Aanvang: 21:00 Entree: €3,-

Ceremony

Ceremony (foto) is een Nederlandse technische deathmetal band uit de omgeving van Rotterdam. Maar door de band in het hokje “technische deathmetal” te plaatsen doe je haar eigenlijk tekort. De muziek van Ceremony is meer dan dat: eigenzinnig, gevarieerd, meeslepend, melodieus, bruut, agressief.

De band bestaat sinds 1990. In 1991 werd de eerste demo opgenomen: Victims of Morbidity. Deze demo werd “demo van de maand” in het Aardschok/Metal Hammer magazine. Vervolgens werd in 1992 de 7” EP Inclemency uitgebracht. Ook deze EP kreeg goede recensies. De interesse van platenlabels was gewekt! Dit resulteerde in 1993 in de CD “Tyranny from above” uitgebracht door Cyber Music. Het debuut kreeg in het Aardschok/ Metalhammer een waardering van 8,5. Het baswerk op deze CD was van Ron van der Polder, gitarist van Sinister. Live maakte Ceremony haar reputatie als eigenzinnige deathmetal band waar tijdens optredens met bands als Master, The Gathering, Dead Head, Beyond Belief en Officium Triste.

Naarmate de bandleden langer bij elkaar waren, ontwikkelde de muziek zich verder door en werd ze volwassener, afwisselender en meer uitgebalanceerd. Dit was duidelijk te horen op de promo uit 1994 (Essence of alternation, Immortality of the gods, Tyranny from above) en de promo uit 1995. Ceremony was klaar voor de tweede CD!

Helaas mocht het niet zo zijn…..op het moment dat de band de studio in ging voor de 2e CD viel de band uit elkaar. De 2e CD kwam er niet. Ceremony R.I.P. Of niet? 

Nee! Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. 20 jaar later, eind 2015 blaast Ceremony oprichter Peter Verhoef de band nieuw leven in. De CD “Tyranny from above” en de 1e promo worden in 2016 door VIC-records geremasterd en opnieuw uitgebracht. Met nagenoeg dezelfde bezetting gaat Ceremony alsnog voor de 2e CD. No rest for the wicked, Ceremony is back! Laatste nieuws: de nieuwe drummer van Ceremony is Bas Dubbelman, voorheen drummer van Unseen Perception.

Reign of Bullets,

Wat krijg je als je een paar heavy metal, death metal, thrash metal, en een classic rock liefhebber bij elkaar gooit? 
Juist, Reign of Bullets.

Reign of Bullets is een metal band met een zeer aparte sound. 
Zo heb je met zware riffs en screams te maken en zo word er afgebouwd naar een wat meer mellow melodie die vervolgens weer over kan gaan in thrash.

zo zijn zij eigenlijk nergens mee te vergelijken, al hebben ze wel inspiratie uit andere bands gehaald.
Waaronder: Pantera, Avenged Sevenfold, Trivium, Iron Maiden en AC/DC

Reign of Bullets heeft de Kwaliteit voorop staan en ze hebben dan ook geruime podium ervaring.

Na het schrijven van eigen werk zijn ze dan ook meteen de studio in gedoken, en werken momenteel aan hun debuut album.

Hellbender

HellBender maakt sinds 2007 thrash metal met sterke invloeden van death metal en southern rock. Met een geweldige lading energie zet deze Leidse band altijd een show neer, die steevast verse en ook frequente toeschouwers verwondert. Na op verschillende evenementen zoals Metalcon, Scream Bloody Scum, het Leidsch Ontzet en in het voorprogramma van Destruction in Gebr. de Nobel te hebben gespeeld, hebben deze mannen een bescheiden, maar sterke naamsbekendheid opgebouwd. Met loodzware riffs, meeslepende vocals en een nekbrekende set, speelt HellBender nog harder dan de vorige keer!
 

 

Ga naar het Facebook event!
do
13 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis
vr
14 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis
za
15 dec
Aanvang: 21:00 Entree: €7,50 vvk €10,- deur
zo
16 dec
Aanvang: 15:00 Entree: €5,-
wo
19 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis
vr
21 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis
za
22 dec
Aanvang: 21:30 Entree: Gratis
wo
26 dec
Aanvang: 20:00 Entree: Gratis
vr
28 dec
Aanvang: 21:00 Entree: €15,-
za
29 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis

Inschrijven nieuwsbrief