Kaderock 2018
zaterdag 2 juni
Aanvang: 11:30 Entree: €2,50

Kaderock 2018

Op zaterdag 2 juni is het weer zover, het grootste kleine festival van Nederland; Kaderock! Het festival vindt plaats in en rondom muziekcafé Musicon en heeft weer een ijzersterk programma. Helaas is de band The Quill op het laaste moment komen te vervallen in verband met een ziekenhuisopname van de zanger, Vervanger is de band Niko.

PODIUM I
12:00 New Dosis Audio
13:00 Cesar Zuiderwijk & The Clarks ft. AJ Plug
14:30 Niko
16:00 Avi On Fire
17:30 Timbûktoe
19:00 Birth Of Joy
20:30 De Likt
22:00 Green Lizard ft. RudeBoy: Tribute To Nirvana

PODIUM II
12:00 Ready To Play's Best Of Bandcoaching
13:30 Your Stage On Tour
15:00 SpeakEasy (Talent Event Winnaar)
16:00 Headfirst (Kunstbende ZH)
17:00 Pochwalone (PL)
18:30 Elektra: Michael Varekamp Group ft. Jerome Hol 
20:00 G.O.D
21:30 Dead Head
23:00 Knarsetand

AVI ON FIRE is de formatie rond zanger en schrijver Bram Wesdorp die sinds een jaar of twee zijn verschijning maakt in de Nederlandse muziek scene. Wesdorp verkent de grenzen van de alternatieve indiepop; een frisse sound, gelaagde teksten verpakt in catchy songs die je nog dagen blijven achtervolgen.

Birth of Joy is geïnspireerd door psychedelica, blues en dampende rock & roll en neemt je terug naar de tijden van MC5, The Doors en zelfs Pink Floyd! Met een drummer die de zoon van Keith Moon zou kunnen zijn, een organist die zijn Hammond grof mishandeld en een zanger/gitarist die met enige fantasie de reïncarnatie van Jim Morrison is, staat de band klaar om jaren zestig psychedelica te injecteren in de moderne tijd. 

De gouden formule van De Likt is inmiddels bekend: de lompe, betonnen beats van Giorgi Kuiper en John van Beek zijn het ideale speelveld voor Dijkshoorn’s ongeveinsde Rotterdamse hiphop flow. Het beroep ‘entertainer’ staat Dijkshoorn net zo passend op het lijf geschreven als de glitterhotpants die hij graag op het podium draagt. De Likt overstijgt elk genre, doelgroep en regel op de meest krankzinnige manier denkbaar en laat na iedere show een spoor van lichaamssappen achter.

De thrashmetal formatie Dead Head stampt al rond sinds 1989 en heeft in al die jaren nog niets aan kracht ingeboet. Of je nou het debuut ‘The Feast Begins At Dawn’ (1991) of de meest recente knaller ‘Swineplague’ (2017) opzet, het heeft nog steeds dezelfde allesverzengende kracht. Schreeuwende vocalen, blast-drums, ronkende bastonen en gierende gitaren zijn de ingrediënten en wee diegene die per ongeluk de kleine zaal van Musicon binnenstapt. U overleeft het waarschijnlijk niet.

Op het eerste gezicht is Elektra een wonderlijk uitzondering in het oeuvre van trompettist Michael Varekamp gezien de vele projecten die hij gedaan heeft. Zijn muziek is vaak geworteld in de tradities van de jazz en Miles Davis is zijn grote voorbeeld. Met Elektra werkt hij samen met gitarist Jerome Hol en worden de grenzen van jazz en rock afgetast en gaat Miles Davis een fusie aan met Jimi Hendrix. Er wordt echter niets afgesproken. Geen tempo, geen melodie, geen tijd, geen ritme. Niets. Wat zich vervolgens ontspint is een intense trip langs ieders wildste muzikale fantasieën. Als in een waanzinnig gesprek met een geestverwant dat inzoomt op het aardse en tegelijkertijd vrolijk kosmisch meandert.

Hoe simpel kan het zijn, een drumstel, een bas gitaar, een elektrische gitaar en een schorre stem. Dat is alles wat je nodig hebt volgens G.O.D. Deze bluesy speedrock band komt uit Den Haag en is beïnvloed door Mötorhead en ZEKE. Te zien geweest in tochtige kraakpanden en op de biljarttafel van cafés overal te lande, maar ook op Parkpop, Baroeg Open Air en Schollenpop

Opgegroeid in de jaren 90? Dan ben je op Kaderock helemaal op je plek. De Nederlandse grunge band Green Lizard brengt dan een tribute aan de beste band van de jaren negentig: Nirvana! Dat deden ze al in 2001 met de Marlboro Flashback Tour, maar in 2016 kwamen ze terug voor vier shows met verschillende zangers waaronder de Silver Surfering Rudeboy, frontman van de legendarische band Urban Dance Squad. Green Lizard en Silver Surfering Rudeboy met alle klassiekers van de drie platen die Nirvana heeft uitgebracht!

"Welcome to the Mad House". Zeven man sterk onder leiding van Martijn Holtslag brengt Knarsetand een overdonderende sound vol punkrock, breakbeat, electronica, balkan en cumbia. Knarsetand trakteert de luisteraars op intense, rauwe, tegendraadse en hypnotiserende indrukken. Met felle teksten, psychedelische soundscapes, schreeuwende blazers, agressieve synths, pompende breakbeats en zware basslines tovert Knarsetand Kaderock om tot een bak kolkende energie. Stil blijven staan is absoluut geen optie. 

In 2014 hebben de bandleden van New Dosis Audio elkaar gevonden via muziekschool Ready To Play in Den Haag alwaar zij bandcoaching lessen volgen. Het klikte meteen en mede geïnspireerd door pop-invloeden, wisten zij al snel een herkenbare eigen sound te creëren waarin hun pakkende melodiën centraal staan 

Pochwalone komt uit Polen en speelt een wonderbaarlijke mix van punk en folk. In de Poolse teksten gaat het over de samenleving, rebellie, macht, feminisme, het vrouw zijn, heksen, historie en wat er zoal voorbij komt. De band bestond ooit uit 12 vrouwen, maar is nu teruggebracht naar een trio. Muzikaal is het wat meer opgeschoven naar punk en wat minder naar folk. 

Zoals elk jaar zijn ook The Clarks en Cesar Zuiderwijk weer van de partij op Kaderock. Neerland’s beste classic rock band neemt dit maal zangeres A.J. Plug mee. Volgens Johan Derksen de beste blueszangeres van Nederland en die man kan het weten. Nicko Christiaansen kennen we allemaal van Livin’ Blues natuurlijk, maar wat veel mensen niet weten is dat hij in het begin jaren negentig samen met Rob Daenen van Heidecker ook nog speelde in de band Timbûktoe. Timbûktoe is een band die in historische nevelen gehuld is en die behalve een tape en een videoclip nooit iets hebben uitgebracht. De naam Timbûktoe is een metafoor voor vrijheid net als de muziek die als urban fusion funk omschreven kan worden. De ritmesectie bestaat uit niemand minder dan Bobby Jacobs op bas, Robbie Andreas Carre (Freelance Band) op drums, Rick Spangenberg op percussie. Verder hebben we nog Patrick Votrion op trombone. 
 

Niko maakt rauwe, dansbare en licht melancholische indie rock. De band wisselt hoekige riffs af met catchy refreinen en memorabele, cynische teksten die gebracht worden met een goeie dosis slack en ironie. Op het podium levert het karakteristieke viertal seks en entertainment met een zekere vorm van bloed aan de paal.

 

SpeakEasy is een Haagse hardrock ’n’ rollband gevormd in maart 2016. In de 2 jaar die volgden lieten ze een spoor van gelukkige gezichten achter met hun puike composities van scheurende gitaren, catchy zanglijnen en drums that had it coming. Je zag ze misschien al in het voorprogramma van De Kraaien of op het Metropolis Festival in Rotterdam waar ze een dikke prijs in ontvangst mochten nemen van de Popunie. Na het winnen van de Talent Event hebben ze nu ook een plekje gekregen op Kaderock.

Headfirst is een Leidse rockband bestaande uit 4 bandleden. Ze hebben de 2e prijs behaald bij de Kunstbende zuid Holland en hebben hiermee een plekje veroverd op Kaderock. Invloeden zijn Nirvana, Foo Fighters, Black Sabbath, Metallica, White Stripes en ZZ Top. Dat beloofd wat dus.

Verder zullen nog enkele bands van Ready To Play optreden.Tot slot is er ook nog Your Stage On Tour.

Presentatie: René Bom & The Sissies
Entree: EURO 2,50 - t/m 15 jaar gratis

Deuren open 11:30 / Aanvang 12:00

MUSICON - SOESTDIJKSEKADE 345 - DEN HAAG - WWW.KADEROCK.COM

Sponsors en Partners

SENA 
DEN HAAG FM
JUPILER
FONDS 1818
HPC
POPUNIE
GEMEENTE DEN HAAG
KUNSTBENDE
READY TO PLAY
TALENT EVENT
FONDS PODIUMKUNSTEN

Ga naar het Facebook event!
do
13 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis
vr
14 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis
za
15 dec
Aanvang: 21:00 Entree: €7,50 vvk €10,- deur
zo
16 dec
Aanvang: 15:00 Entree: €5,-
wo
19 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis
vr
21 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis
za
22 dec
Aanvang: 21:30 Entree: Gratis
wo
26 dec
Aanvang: 20:00 Entree: Gratis
vr
28 dec
Aanvang: 21:00 Entree: €15,-
za
29 dec
Aanvang: 21:00 Entree: Gratis

Inschrijven nieuwsbrief