Festivals

Musicon organiseert jaarlijks Kaderock en het Your Stage Festival, en is mede-organisator van Summertime, I ♥ HIPHOP en het Haags Podium op Parkpop.

Kaderock (rockfestival in en om Musicon)

Kaderock is het grootste kleine festival van Nederland. Al jaren lang wordt dit festival op de eerste zaterdag van juni gevierd door buurtbewoners, Hagenezen, landgenoten en muziekliefhebbers van over de grens, in en rondom Musicon te Den Haag. Met een groot buitenpodium op het plein en een intiem binnenpodium met een zaal voor ongeveer tweehonderd man, biedt dit festival, waar gezelligheid hoog in 't vaandel staat, een divers scala aan manieren om van een even divers scala aan muzikale variaties te genieten. Hoewel de naam enkel rock suggereert, zou het ontbreken van pop, blues, rap en electronische muziek het minder Kaderock maken. Traditioneel wordt het festival dan ook binnen afgesloten door dj's zodat de diehards tot in de vroegste uurtjes door kunnen dansen.   Nieuw sinds 2012 zijn de Popgroup Olympics: een soort parodie op de talloze bestaande bandwedstrijden. Deelnemende acts strijden in een traject van vijf kermisachtige spelonderdelen tegen elkaar voor een plek op het hoofdpodium.

Meer informatie
Vind Kaderock leuk op Facebook
 

Your Stage Festival (jongeren-cultuurfestival op het Leeghwaterplein)

Het festival is een marktplaats waar Haagse jongeren, culturele instellingen en onderwijsinstellingen bij elkaar komen. Op de podia zijn er professionele artiesten en veel jonge talenten te zien en te horen uit heel Den Haag. Daarnaast zijn er tenten van waaruit diverse culturele instellingen en culturele beroepsopleidingen activiteiten organiseren.    Naast de deelnemers aan de Your Stage Challenge (wedstrijd voor muziek- en theatergroepen) zijn er op het podium meer optredens te zien, onder andere van studenten die al op het kunstonderwijs zitten. Deze studenten geven ook informatie over hun opleiding en stellen de jongeren in de gelegenheid vragen te stellen. Ook betreden er professionals het podium, zodat er een mooie combinatie ontstaat tussen amateurs en artiesten die al iets verder staan in hun carrière.

Wat Your Stage uniek maakt is wel de groots opgezette markt met tal van activiteiten. Een uitstekende gelegenheid om cultuur met beroepsoriëntatie op een speelse manier te combineren. Daarnaast kan er gekozen worden om gebruik te maken van de lesopdracht die de leerlingen kunnen uitvoeren voor en tijdens hun bezoek aan het festival.

Meer informatie
Vind Your Stage leuk op Facebook
 

Summertime (akoestisch festival op de Grote Markt)

Drie dagen lang loungen op de Grote Markt in Den Haag met folk- en wereldmuziek, klassieke muziek en akoestische popmuziek in het laatste weekend van juli: De drie festivaldagen hebben elk een eigen thema. Vrijdag staat in het teken van slagwerk. Zaterdag zullen snaren het belangrijkste thema van het programma zijn en zondag draait het voornamelijk om piano. Meesters en jonge talenten uit verschillende culturen zullen op hun unieke eigen wijze hun instrumenten bespelen. Thema's De drie festivaldagen hebben elk een eigen thema. Vrijdag staat in het teken van slagwerk. Zaterdag zullen snaren het belangrijkste thema van het programma zijn en zondag draait het voornamelijk om piano. Meesters en jonge talenten uit verschillende culturen zullen op hun unieke eigen wijze hun instrumenten bespelen.


Binnen deze drie ‘instrumenten-thema’s’ wordt er een brede mix aan stijlen geprogrammeerd. Het programma en de artiesten zijn internationaal. Er staan veel volks- en wereldmuziekvoorstellingen op het programma, maar ook klassieke muziek, akoestische popmuziek en theatrale voorstellingen en dansvoorstellingen. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met studenten van het Koninklijk Conservatorium, het Prinses Christina Concours, New Dutch Academy, Musicon, Danstheater Clear Flow en de PopHotSpot/Grote Markt. Een prachtige etalage van de culturele rijkdom die we te danken hebben aan onze internationale gemeenschap in Den Haag.

Klik hier voor meer informatie over Summertime
Vind Summertime leuk op Facebook
 

 

 


Haags Podium op Parkpop (het grootste gratis festival van Nederland)

Kijk, da's nou echt lekkâh van Parkpop! Een Haags podium, met alleen maar Den Haag, Den Haag, Den Haag!! Yes, dat podium knallen we vanaf 2013 het Zuiderpark in. Het bekende derde podium van Parkpop wordt helemaal Haags op 30 juni! Naast de twee grote muziekpodia Staedion Stage en Jupiler Stage wordt het Haagse muziekaanbod dit jaar extra in de schijnwerpers gezet op dit nieuwe podium. Het Haagse podium is een samenwerking tussen het Haags Pop Centrum, Musicon en Parkpop: de drie partijen slaan de handen ineen ter versterking van de Haagse popinfrastructuur. De samenwerking biedt hiermee Music City The Hague een belangrijke primeur: een eigen podium op een groot festival waar alles draait om Haagse acts.

Meer informatie op parkpop.nl
Like Parkpop op Facebook

 

wo
8 apr
Aanvang: 20:00 Entree: €10,- geen voorverkoop
za
11 apr
Aanvang: 15:00 Entree: vvk €12,50 deur €15,-
za
25 apr
Aanvang: 20:00 Entree: €25,-
za
2 mei
Aanvang: 15:00 Entree: €10,-
vr
15 mei
Aanvang: 19:00 Entree: €15,- combiticket
za
16 mei
Aanvang: 12:00 Entree: €15,- combiticket
di
1 sep
Aanvang: 18:30 Entree: vvk €17,50 deur €20,-
za
3 okt
Aanvang: 19:00 Entree: n.t.b.
vr
6 nov
Aanvang: 19:00 Entree: €vvk €12,50 deur €15,-

Inschrijven nieuwsbrief