Antikerst
donderdag 26 december
Aanvang: 20:30 Entree: gratis

Het wordt winter. De nachten beginnen te lengen, de frisse zomerbuitjes maken plaats voor striemende regenstormen, de Blokkeerfries is weer in het land... En in je hart voel je het al. Het is tijd voor de donkerste dag van het jaar, een nacht die traditioneel gepaard gaat met goedkope Aldi-pils, een stoffig gourmetstel en vooral je tante die jou al zo lang niet gezien heeft en echt heel erg geïnteresseerd in je is, en daarom vooral met je praat over hoe het met háár gaat. Kerstmis is verschrikkelijk.

In 2011 wierp Olax zich daarom op als de Antikerstman. Gewapend met de sleutel van Musicon en een harde schijf vol takkeherrie nodigde hij zoveel mogelijk mensen die één dag Kerstmis wel genoeg vinden uit, sleurde hij de slingers van de muren, de bomen uit de huizen, en at hij alle kerstkransjes op - daarom is hij nu zo dik. Samen met de plaatselijke jonge metalgarde zette hij de wereld op z'n kop, die legendarische nacht. Antikerst was eigenlijk al vanaf de eerste editie een traditie.

Acht jaar later is het roemruchte feest op 26 december een beetje uit de klauwen gelopen. De deathmetaljamsessie en het N.K. Drumstelduiken hebben plaatsgemaakt voor iets minder extreme vormen van openbare dronkenschap, zoals de karaoke voor mensen die het voor elkaar krijgen om de microfoon niet uit hun handen te laten rukken. Heb ik vorig jaar echt meerdere nummers van K3 gezongen? Niemand weet het meer zeker.

Oh, wacht, dit moest een reclamepraatje zijn. Ik wil de lezer niet afschrikken. Antikerst! Antikerst is een onzalig eindejaarsfeestje, met twee dj's die van metal houden, en heel veel shotjes. Er komt een nieuwe shotjeskaart, dit jaar. Er gaan ook geruchten dat een zeker heel erg populair drankje dat niet meer in Nederland te krijgen is misschien wel even z'n flessendop om de hoek van de deur steekt.

Omdat 26 december dit jaar op een donderdag valt, en de grote zaal van Musicon op donderdag gereserveerd is voor de Latin Night, verschuift het feest naar de nieuwe zaal achterin Musicon. Er komt daar een extra bar (met shotjes en Hertog Jan). Salsa en metal kunnen echt prima samen, zeker in Musicon, dus als je even uit de herrie wil, mag je natuurlijk gewoon een pasje wagen op de dansvloer (en alle zwoele dansmariekes zijn ook van harte welkom om met de organisator een Liquid Deathliner te drinken). Beide evenementen zijn gratis.

Antikerst
Donderdag 26 december
Muziekcafé Musicon (achterin)
Soestdijksekade 345, Den Haag
www.musicon.nl

DFZ

DFZ is een metal-dj-duo, opgericht in 1919 in Schubbekutteveen. De belangrijkste leden zijn Brïl, ook wel bekend als 'De Dorstige Dwarsligger' en Länge, die vooral bekend staat om zijn YouTubekanaal, waar hij dagelijks Let's-plays van online bungeejumpgames uploadt.

DFZ kwam bijeen in het interbellum, waar ze bekendheid verwierven door te spelen op privéfeesten van grootheden als Charles Ruijs de Beerenbrouck, Charlie Parker (de voetballer, niet die andere) en Walt Disney. Na de muzikale revolutie van 1993, waar rock-'n-roll eindelijk dood verklaard werd, besloten de twee platentalenten het over een hele andere boeg te gooien. Sindsdien draaien ze voornamelijk metal. De rauwste, bruutste, vetste, goorste, trveste metal die je je maar bedenken kan. En natuurlijk ook gewoon Metallica, voor de kids. Shows van het dynamische draaitafelduo staan bekend om de hoeveelheden alcohol die al op zijn voor het eerste nummer überhaupt afgelopen is.

Musicon is trots om deze legendarische bollebozen te verwelkomen als DJ's voor Antikerst 2019. Een feestje met DFZ is een gegarandeerde topavond. Dus hup, nu, handjes in de lucht en voetjes van de vloer: er mag gemosht worden!

Lees meer
Ga naar het Facebook event!
vr
7 aug
Aanvang: 21:00 Entree: €10,-
za
8 aug
Aanvang: 21:00 Entree: €7,50
vr
14 aug
Aanvang: 21:00 Entree: €7,50 (alleen vvk)
za
15 aug
Aanvang: 12:00 Entree: Gratis
za
15 aug
Aanvang: 21:00 Entree: €7,50
za
22 aug
Aanvang: 21:00 Entree: €10,-
vr
28 aug
Aanvang: 21:00 Entree: €7,50
za
29 aug
Aanvang: 21:00 Entree: €10,-
di
1 sep
Aanvang: 18:30 Entree: vvk €17,50 deur €20,-
vr
4 sep
Aanvang: 21:00 Entree: €12,50

Inschrijven nieuwsbrief