Blood Red Throne (NOR) Ceremony, Pictura Poesis + Adversarius
zaterdag 26 oktober
Aanvang: 18:30 Entree: €12,50 vvk of €15,- deur

Blood Red Throne is het Noors en staat alom bekend als de beste brutal death metal band uit dat land. Het gaat hier om een eenmalige show in NL dus wees erbij. (meer info volgt)

Ceremony komt uit Ridderkerk en bestaat al sinds de begin van de jaren negentig en hun stijl is langzaam opgeschoven van old school death metal naar death metal met black metal invloeden. Hun debuutalbum ‘Tyranny From Above’ uit 1993 wordt alom gezien als een klassieker. De band heeft een Haags tintje gekregen door de aanwezigheid van drummer Bas Dubbelman. Met hem is in 2019 het album ‘Retribution’ opgenomen en ook dit album is erg goed ontvangen. De vorige keer dat Ceremony in Musicon speelde zat het lekker vol dus ook nu verwachten we volle bak.

Pictura Poesis is een Nederlandse symfonische death metal band, die sinds 2012 aan de weg timmert. Naast de muzikale inspiratie overal en nergens vandaan te halen (Dream Theater, Nightwish, Septicflesh), haalt de band erg veel inspiratie uit literatuur en kunst (schilderijen). De naam komt dan ook uit ‘Ars Poetica’ van Horatius. Het zestal heeft in 2013 en 2014 al eens een EP uitgebracht en het laatste wapenfeit is het in 2017 verschenen volledige album ‘Miseriae Mundi’. In de muziek hoor je invloeden uit allerlei hoeken terug: death metal voert de boventoon, maar je komt ook elementen uit gothic, thrash en black metal tegen. Het gevaar van al die verschillende invloeden is dat het een ratjetoe wordt, maar de bombastische, orkestrale muziek verwordt nergens tot een allegaartje.

Adversarius is opgericht in 2015 en beschrijft zich als op een oude leest geschoeide, snoeiharde Occult Black Metal band. Hun eerste demo “Die With your Prophet” is uitgebracht door de band zelf op 19-08-2017 en op tape door Zweartgevegt & op 15-08-2018 heeft de band zelf hun EP “Across the Ageless Waters” uitgebracht.

Koop hier je online tickets.

Ga naar het Facebook event!
za
6 jun
Aanvang: 21:00 Entree: €15,- (vvk)
di
1 sep
Aanvang: 18:30 Entree: vvk €17,50 deur €20,-
za
3 okt
Aanvang: 19:00 Entree: n.t.b.
vr
6 nov
Aanvang: 19:00 Entree: €vvk €12,50 deur €15,-

Inschrijven nieuwsbrief