Dossier Boombap: o.a. Def P = Afgelast
zaterdag 27 februari
Aanvang: 19:00 Entree: €vvk €12,50 deur €15,-

Koop je online tickets hier.

Als het rechtssysteem corrupt is, de ziekenzorg ziek, het nieuws fake en zelfs de soep van plastic is, wie de fok reanimeert dan nog de echte boombap in het Nederlandse hiphopdossier? Ga zelf de frontlinie van de pure rauwe hiphop tegemoet bij de onverschrokken line-up van Dossier Boombap:

Def P
McGyver
De Kamer
T’ Gilde
Dj Daan & Pikor

Def P

Nadat Def P (ex-Osdorp Posse) in 2016 zijn dertigjarige rapjubileum vierde, was het plan het daarna even wat rustiger aan te doen. Nu Def P zich een aantal jaren vol en succesvol op zijn schilderkunst heeft gestort besloot hij voor expo’s bij elk schilderij een gedicht te schrijven. Door deze verse coupletten met doordachte refreinen aan elkaar te koppelen ontstond er plotseling en vrij onverwacht een gloednieuw album (Gevat in 16 Bars) dat inhoudelijk een unieke wisselwerking met zijn schilderwerk aan gaat. Het resultaat is dat Def P in 2020 tegen alle verwachtingen in weer een livetourtje doet voor alle diehard fans samen met o.a. de Nederlands-Canadese McGyver.

McGyver

De Nederlands-Canadese McGyver is de allereerste NL kampioen freestyle rap en nummer 5 van de world championships (End of the Weak, Praag 2017). Zijn sound is te omschrijven als tweetalig, zijn lyrics driedimensionaal van aard en de beats zijn zeer energiek. Zojuist is McGyver teruggekeerd van showcases in Praag en België, en nu maakt hij zich op voor enkele shows in Europa en Azië.

Eerder verzorgde McGyver al de support act voor wereldbekende acts als: Public Enemy (Paradiso), KRS-One (Tivoli & Mezz Breda), M.O.P. (Bolwerk Sneek) & de Nederlandse grootmeester Def P (Osdorp Posse). Ook was hij in 2013 te zien met het Classick orkest voor de Koning en Koningin tijdens hun augurele ronde in Almere & hun tour in Shenzhen, China.

Madmatic
Momenteel brengt hij zijn zevende release Madmatic uit, met shows in het buitenland én een getekende deal het Duitse label Vinyl Digital. Een bijzondere parel, als enige tweetalige release met Nederlands als voertaal; en begon direct op 37 van de top200 most ordered vinyls.

Op dit album wordt hij bijgestaan door zowel grote producers uit de internationale hiphopscene als lokale helden: K-Def (USA, producties voor Puff Daddy, Ghostface Killah van Wu-Tang & Lords of The Underground), die het nummer Question voor McGyver produceerde.

https://youtu.be/yuMKF8eeWsg
https://www.youtube.com/watch?v=SKmklSBIiO8

De Kamer

In 2008 brachten Risskant en Ad Rem samen de "De Kamer ep" uit.
Ook wel bekend als de Kamer van Cokehandel.
Vele shows volgde oa op het legendarische Definitie van Dopeheid
Na jaren van afwezigheid hebben Riss en Ad de koppen weer bij elkaar gestoken voor een nieuw project.
Het duo brengt binnenkort hun nieuwe album de "Apotheek" uit.

't Gilde

’t Gilde is een nieuwe formatie bestaande uit Surya, Engel, Robian en Just. De vier rappers hebben los van elkaar hun sporen ruimschoots verdiend en bundelen nu de krachten tot één supercrew. Met de ervaring van een veteraan en de honger van een groentje laat ´t Gilde haar vakmanschap horen op soulvolle beats. Live zet het viertal een show neer waar de liefde voor hiphop vanaf spat.

Tickets: vvk €12,50 deur €15,-

Ga naar het Facebook event!
za
27 feb
Aanvang: 19:00 Entree: €vvk €12,50 deur €15,-
vr
5 mrt
zo
7 mrt
Aanvang: 16:00 Entree: €12,50 (ex-servicekosten)
zo
7 mrt
Aanvang: 19:30 Entree: €12,50 (ex-servicekosten)
vr
12 mrt
za
13 mrt
Aanvang: 20:00 Entree: €15,-
zo
14 mrt
Aanvang: 15:30 Entree: €15,-
zo
14 mrt
Aanvang: 19:30 Entree: €15,-
vr
26 mrt
Aanvang: 20:00 Entree: €10,-
vr
2 apr
Aanvang: 20:00 Entree: €10,-

Inschrijven nieuwsbrief