Haags Veld op Parkpop
zondag 30 juni
Aanvang: 13:00 Entree: Gratis

Waar kunnen we al het Haagse talent beter samen laten komen dan op het Haags Veld van Parkpop? Hier verzamelen Haagse cultuurinstellingen zich om je de crème de la crème van de stad te laten zien. Want Musicon, Popradar Den Haag, PIP Den Haag, GUAP, Haags Hiphop Centrum (H3C) en CultuurSchakel weten als geen ander wat er speelt in de stad en vullen het veld met opkomend muzikaal lokaal talent uit alle hoeken en gaten van Den Haag, van diepe, dansbare underground naar toffe bands van morgen tot vette beats en hiphop.

Haags Podium
Op het Haags Podium laten Musicon en Popradar Den Haag zien welke acts al regelmatig de grenzen van de stad opzoeken en op het punt van doorbreken staan. Op het derde grote podium van Parkpop spelen Callkoen, 54 GANG, Machine Makes Man, The Mighty Breaks, Supersonic Blues, AVA NOVA, Mamihlapinatapai, Orange Grove en F1rstman.

YourStage
YourStage sluit het schooljaar af op Parkpop. In de circustent op het Haags Veld laten middelbare scholieren van alle scholen in Den Haag en omgeving zien hoeveel talent ze in huis hebben. Er is ruimte voor elke vorm van podiumkunst: musical, bands, rappers, singer-songwriters en dansgroepen. De acts worden beoordeeld door een professionele jury en kunnen een cultuureducatiebudget tot €1000 winnen. Daarnaast valt er op de Cultuurmarkt van alles te ontdekken: bijvoorbeeld welke toffe workshops, lessen en cursussen op het gebied van muziek en dans je kunt volgen in Den Haag. YourStage is een project van Musicon.

PIP Den Haag x Submarine Den Haag x antilounge
PIP Den Haag, het cultuurbordeel van Den Haag, en Submarine Den Haag, platform voor Haagse underground, hebben de koppen bij elkaar gestoken voor een spannend programma op Parkpop en presenteren het beste van antilounge. Het platenlabel Antilounge bestaat al sinds 2003 en richt zich op vooruitstrevende, elektronische Haagse artiesten. Genres zoals electro, jungle, instrumentale hiphop, juke, industrial, tekno, grime, breakcore, bassline, worldcore, IDM, garage, noise drones en terrorsalsa: Antilounge vertegenwoordigt ze allemaal.

I Love HipHop Festival
In de I Love Hiphop area op Parkpop vindt de Halve finale van de grootste breakdance competitie voor de jeugd van Nederland, de Nederlandse Breaking League (NBL), plaats. Tijdens deze Grand Slam strijden de dansers om bij de beste 8 dansers van hun categorie te komen. Na de battles zijn er optredens van Hermes Barzelini, LionL Liyagi, LA Santana, Large, Djesco en Pinas. De winnaar van Agga’s best (talentencompetitie op 29 juni in theater De Vaillant) maakt de line-up compleet. Naast al het breakdance- en rapgeweld maakt The Hague Street Art een enorme graffitiwand waarop artiesten live tijdens Parkpop een kunstwerk maken.

People Stage Parkpop
CultuurSchakel zorgt ook dit jaar weer voor een Haags tintje op Parkpop, met People Stage Parkpop. Op dit podium staan acts vanuit heel Den Haag. Cultuurankers en culturele organisaties selecteren hiervoor de beste talenten uit hun netwerk. Zo presenteert Theater De Nieuwe Regentes de zangeres Carolien Geritz. Ook zijn er weer contests waar Haagse talenten strijden voor een plek op People Stage. Zo zijn er contests door Ready To Play, Popschool Den Haag en Popagenda Scheveningen/YMCA Scheveningen.

Ga naar het Facebook event!
za
6 jun
Aanvang: 21:00 Entree: €15,- (vvk)
di
1 sep
Aanvang: 18:30 Entree: vvk €17,50 deur €20,-
za
3 okt
Aanvang: 19:00 Entree: n.t.b.
vr
6 nov
Aanvang: 19:00 Entree: €vvk €12,50 deur €15,-

Inschrijven nieuwsbrief